Načelnik Generalštaba sa komandantom Komande združenih snaga NATO-a iz Napulja

Sreda, 15.5.2019 | Međunarodna saradnja

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović sastao se danas sa komandantom Komande združenih snaga NATO-a iz Napulja admiralom Džemsom Fogom u sedištu te komande.

Na radnom sastanku je bilo reči o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na prostoru Kosova i Metohije, aktivnostima Vojske Srbije u okviru Partnerstva za mir i saradnji sa Komandom združenih snaga iz Napulja, u čijoj odgovornosti su i međunarodne snage na Kosovu i Metohiji.

General Mojsilović je istakao da KFOR predstavlja jedinu legitimnu oružanu formaciju na Kosovu i Metohiji koja treba da bude garant mira i bezbednosti za srpsko stanovništvo na prostoru AP KiM kao i zaštite našeg nacionalnog, kulturno-istorijskog i verskog nasleđa.

Tokom boravka u Napulju, načelnik Generalaštaba je posetio Informaciono čvorište NATO-a za strategijski pravac jug, a domaćini su mu prezentovali i najvažnije informacije o aktuelnim operacijama u odgovornosti Komande združenih snaga iz Napulja u regionu Balkana, Iraku i na južnom krilu NATO-a.

Povezane vesti