Ministar Rodić i general Diković u poseti 240. samohodnom raketnom divizionu

Sreda, 1.1.2014 | Aktuelnosti

Ministar odbrane Nebojša Rodić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, posetili su prvog dana nove 2014. godine, pripadnike 240. samohodnog raketnog diviziona za protivvazduhoplovna dejstva u kasarni „Jugovićevo“ u Novom Sadu koji se nalaze u neprekidnom sistemu borbenog dežurstva.

Ministar odbrane Nebojša Rodić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, posetili su prvog dana nove 2014. godine, pripadnike 240. samohodnog raketnog diviziona za protivvazduhoplovna dejstva u kasarni „Jugovićevo“ u Novom Sadu koji se nalaze u neprekidnom sistemu borbenog dežurstva. Reč je o jednoj od jedinica iz sastava 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva koje se cele godine nalaze u najvišem stepenu pripravnosti i brinu se o bezbednosti vazdušnog prostora Republike Srbije.

Ministar Rodić i general Diković prisustvovali su i redovnoj proveri spremnosti dežurne baterije na raketnom sistemu „Kub“ i visoko ocenili obučenost pripadnika 240. samohodnog raketnog diviziona. General Diković želeo je i lično da se uveri u funkcionisanje sistema veze u dežurnoj jedinici i pohvalio njene pripadnike zbog pokazane veštine u radu na borbenim sistemima.

Na sastanku sa pripadnicima 240. diviziona, ministar Rodić rekao je da  Vojska i uopšte sistem bezbednosti, bez obzira na praznike, mora da funkcioniše neprekidno i efikasno. Ministar je istakao da će u narednoj godini pokušati da izdejstvuje više sredstava  za potrebe Vojske Srbije, naročito za njene pripadnike koji rade u jedinicama.

Poseta ministra odbrane prvog dana u godini, kako je istakao general Diković, potvrda je da će 2014. biti godina brige o ljudima i da će najodgovorniji ljudi u sistemu odbrane učiniti sve kako bi stvorili uslove da pripadnici Vojske neometano i efikasno izvršavaju svoje zadatke. Načelnik Generalštaba istakao je važnost brige o borbenoj tehnici, naročito u jedinicama poput 250. raketne brigade.

Ministar Rodić je,  u svom prepoznatljivom maniru,  pripadnicima jedinice uručio lični poklon. Ovaj put je to bilo pečeno prase sa Cera, koje će biti posluženo za ručak.

Povezane vesti