Čestitka načelnika Generalštaba povodom praznika rečnih jedinica i Flotile

Petak, 4.8.2017 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković čestitao je 6. avgust – Dan rečnih jedinica i Dan Rečne flotile.

Povodom 6. avgusta – Dana roda i Dana Rečne flotile, pripadnicima roda rečnih jedinica i Rečne flotile upućujem srdačne čestitke. 

Od vremena srpskih ustanaka, preko balkansikih ratova i oba svetska rata razvijala su se i rečna plovila, sredstva i oprema rečnih jedinica. Prvi srpski ratni brod „Jadar“, napravljen je 6. avgusta 1915. godine u vojnom brodogradilištu na Čukarici.

Danas, sledeći tradicije prethodnih generacija, svojim znanjem, iskustvom i veštinama kojima raspolažete, potvrđujete da ste osposobljeni i sposobni da zajedno sa drugim jedinicama Vojske Srbije odbranite Republiku Srbiju od bilo koga koji želi da ugrozi njene granice. 

Čestitam vam praznik i želim da znanja i veštine stalno dograđujete, da kao i uvek, sve postavljene zadatke izvršavate profesionalno i da na taj način date svoj pun doprinos jačanju operativne sposobnosti vaših jedinica, Kopnene vojske i Vojske Srbije u celini. 

Povezane vesti