VOJSKA SRBIJE

Postavljanje pontonskog mosta do Lida

Ponedeljak, 19.6.2017 | Civilno-vojna saradnja

Pripadnici Vojske Srbije angažovani na sklapanju pontonskog mosta klase 20 tona i dužine oko 365 metara, koji povezuje Veliko ratno ostrvo sa levom obalom Dunava, danas privode radove kraju.

Pripadnici Vojske Srbije angažovani na sklapanju pontonskog mosta preko reke Dunav, do plaže Lido u Zemunu, danas privode radove kraju. Preko pontonskog mosta klase 20 tona i dužine oko 365 metara, koji povezuje Veliko ratno ostrvo sa levom obalom Dunava, moći će da prelaze pešaci i laka vozila do 20 tona, od sutra, 20. juna, pa sve do 1. septembra.

Komandant 1. pontonirskog bataljona Rečne flotile potpukovnik Siniša Marinković rekao je da već tradicionalno postavljanje mosta ima višestruku korist i za građane i za pripadnike vojske. 

- Pripadnici 1. pontonirskog bataljona rade na uspostavljanju mostovnog mesta prelaska od Zemunskog keja do plaže Lido kako bi građanima bili omogućeni pristup i korišćenje poznate zemunske plaže. Izrada mosta je veoma zahtevan posao koji se često obavlja na visokim temperaturama, ali koristan je i za nas i za građane. Time proveravamo naše sposobnosti, odnosno osposobljenosti, a građani dobijaju bezbedan prelaz do kupališta, izjavio je potpukovnik Marinković.

Povezane vesti