Delegacija oružanih snaga Velike Britanije u poseti Kopnenoj vojsci

Utorak, 18.9.2018 | Međunarodna saradnja

Zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Želimir Glišović sastao se danas u Nišu sa komandantom 160. pešadijske brigade i komande Velsa Oružanih snaga Velike Britanije brigadnim generalom Alenom Ričmondom.

Zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Želimir Glišović sastao se u Komandi Kopnene vojske u Nišu sa komandantom 160. pešadijske brigade i komande Velsa Oružanih snaga Velike Britanije brigadnim generalom Alenom Ričmondom. 

General Glišović je gostima iz Velike Britanije predstavio Kopnenu vojsku, osvrnuvši se na najznačajnije zadatke koje njeni pripadnici izvršavaju, vežbe u kojima učestvuju i aktivnosti međunarodne saradnje, kako sa Velike Britanije tako i sa drugim partnerima.  

Generali Glišović i Ričmond, razgovarali su i o međusobnoj saradnji između kopnenih vojski dveju zemalja i mogućnostima za unapređenje saradnje. Oba generala istakla su zadovoljstvo zbog učešća pripadnika Oružanih snaga Velike Britanije na vežbi „Platinasti vuk 18“ organizovanoj ove godine u bazi „Jug“ kod Bujanovca i zajedničkim aktivnostima organizovanim u Velikoj Britaniji. 

Posle razgovora, generali Glišović i Ričmond obišli su spomen-sobu Kopnene vojske u Nišu, a u nastavku poseti britanska delegacija obići će kapacitete za obuku u Centru za obuku jedinica za multinacionalne operacije na bazi „Jug“ kod Bujanovca.

Povezane vesti