Poseta Republici Belorusiji

Sreda, 14.8.2019 | Međunarodna saradnja

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović boravi u službenoj poseti Republici Belorusiji, gde će pored susreta sa najvišim zvaničnicima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Republike Belorusije, prisustvovati finalnom delu takmičenja ,,Snajperska granica“ u okviru „Međunarodnih vojnih igara 2019“.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije je posetio 558. avio-remontni zavod u Baranovičima gde je razgovarao sa prvim zamenikom predsednika Državnog vojno-industrijskog komiteta Republike Belorusije general-majorom Igorom Mihajlovičem Demidenkom i obišao radove na remontu i modernizaciji četiri aviona MiG-29 koja su ustupljena Vojsci Srbije.

Tokom boravka u Belorusiji, general Mojsilović će imati sastanak sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga zemlje domaćina general-majorom Olegom Aleksejevičem Belokonevim, a sastaće se i sa ministrom odbrane Republike Belorusije general-potpukovnikom Andrejem Aleksejevičem Ravkovim tokom prijema povodom završetka takmičenja ,,Snajperska granica“.

Na poligonu „Brestski“, general Mojsilović će, zajedno sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom, prisustvovati finalnom delu i ceremoniji zatvaranja takmičenja ,,Snajperska granica“ koje se u okviru „Međunarodnih vojnih igara 2019“ realizuje od 4. do 15. avgusta. 

Na takmičenju, na kojem su učestvovale 24 ekipe iz 21 države, devetočlana ekipa Vojske Srbije se nadmetala u individualnom gađanju i u okviru snajperskih parova.

Povezane vesti