Srpski raketaši oborili sve mete

Utorak, 18.7.2017 | Obuka

Pripadnici 250. raketne brigade za PVD Vojske Srbije, sa kolegama iz Bugarske armije, uspešno su danas izvršili bojno gađanje ciljeva u vazdušnom prostoru na poligonu „Šabla“ u Bugarskoj.

Pripadnici 250. raketne brigade za PVD Vojske Srbije, sa kolegama iz Bugarske armije, uspešno su danas izvršili bojno gađanje ciljeva u vazdušnom prostoru na poligonu „Šabla“ u Bugarskoj. 

Zajedničkom bojnom gađanju pripadnika dve vojske prisustvovao je predsednik Republike Bugarske Rumen Radev, koji se po dolasku na poligon na obali Crnog mora susreo i sa zamenikom komandanta RV i PVO brigadnim generalom Savom Milenkovićem i zastupnikom komandanta 250. raketne brigade pukovnikom Milanom Popovićem, koji predvode delegaciju Vojske Srbije.

Ocenjujući vežbu ocenom odlično, general Milenković je istakao da su u vrlo nepovoljnim meteo-uslovima, kakve do sada nisu iskusili, pripadnici 250. raketne brigade izvršili bojno gađanje i uspešno oborili sve mete. 

- Osim provere osposobljenosti posluga, gađanje je imalo za cilj i razbijanje psihološke barijere koja prati doživljaj lansiranja kod posluga. Ovo gađanje izvodimo četvrti put a, kao i prethodnih godina, težili smo ka tome da se sastav posluga ne ponavlja i da što više ljudi učestvuje u lansiranju i lično ga doživi – naglasio je general Milenković. 

Govoreći o saradnji sa bugarskim kolegama, on je istakao da je zajednički rad bio izuzetan, posluge su se zajedno uvežbavale, zajedno pripremale rakete, a i sve ostale aktivnosti proticale su u najboljem redu. 

Saradnja sa vazduhoplovnim snagama Republike Bugarske, započeta je 2010. godine, kada je izvršeno i prvo gađanje na „Šabli“, a ovogodišnje gađanje četvrti je zajednički susret srpskih i bugarskih raketaša. Na poligonu bugarske armije na Crnom moru nedaleko od Varne, pripadnici RV i PVO Vojske Srbije uspešno su izvodili gađanja 2010, 2011. i 2013. godine.

Povezane vesti