Poseta komandanta Komande združenih snaga NATO-a iz Napulja

Utorak, 10.12.2019 | Međunarodna saradnja
Na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, u dvodnevnoj, uzvratnoj poseti Republici Srbiji boravi komandant Komande združenih snaga NATO-a iz Napulja admiral Džejms Fogo.

Admiral Fogo je posetu našoj zemlji započeo susretom u Generalštabu Vojske Srbije sa generalom Milanom Mojsilovićem, sa kojim je razgovarao o saradnji Vojske Srbije i Kfora, zajedničkim aktivnostima koje se realizuju u okviru programa Partnerstvo za mir i aktivnostima iz domena obuke.

General Mojsilović je, govoreći o bezbednosnoj situaciji, istakao da od Kfora, kao jedine legitimne oružane formacije na Kosovu i Metohiji, očekujemo da bude neutralan i da doprinese opštoj stabilnosti u pokrajini i, posebno, bezbednosti nealbanskog stanovništva na Severu.

U nastavku posete, admiral Fogo je imao odvojene susrete sa državnim sekretarom u Ministarstvu odbrane Aleksandrom Živkovićem i vršiocem dužnosti pomoćnika ministra spoljnih poslova za bezbednosnu politiku ambasadorom Branimirom Filipovićem.

Pored toga, admiral Fogo će održati predavanje za polaznike Generalštabnog usavršavanja Univerzteta odbrane i pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. 

Povezane vesti