Fudbalska utakmica Vojske Srbije i Kfora

Petak, 13.6.2014 | Aktuelnosti

Na velikom fudbalskom terenu baze „Jug“ kod Bujanovca danas je odigrana prijateljska fudbalska utakmica između timova Vojske Srbije i Kfora. Utakmici su prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, komandant Kfora general-major Salvatore Farina, njihovi saradnici i pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske.

Na velikom fudbalskom terenu baze „Jug“ kod Bujanovca danas je odigrana prijateljska fudbalska utakmica između timova Vojske Srbije i Kfora. Utakmici su prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, komandant Kfora general-major Salvatore Farina, njihovi saradnici i pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske. Ekipu Vojske Srbije činili su starešine i vojnici Četvrte brigade, dok su u ekipi Kfora nastupali pripadnici oružanih snaga Italije i Slovenije iz sastava Multinacionalne grupe „Istok“.

Gledaoci su aplauzom nagrađivali svaki uspešan potez fudbalera iz obe ekipe, a na samom terenu vladao je fer-plej. Utakmica je završena rezultatom 3 : 1 u korist tima Vojske Srbije.   

– Ovakva utakmica se već drugi put organizuje nakon sastanka komandanta Kfora i načelnika Generalštaba Vojske Srbije. Nadam se da će revijalne utakmice prerasti u tradiciju i biti pokazatelj dobre saradnje Vojske Srbije i Kfora. Mi smo se trudili da budemo dobri domaćini i da ekipu Kfora dočekamo kako dolikuje – rekao je kapiten ekipe Vojske Srbije kapetan Saša Božilović.

Na kraju utakmice, igrači Kfora uputili su publici timski pozdrav, a publika, koju su uglavnom činili pripadnici Četvrte brigade, odgovorila je burnim aplauzom.

Povezane vesti