Obeležen Dan službe vazdušnog osmatranja i javljanja i 126. brigade VOJIN.

Petak, 16.6.2017 | Kultura i tradicija

U beogradskoj kasarni „Banjica“ danas je održana vojna svečanost povodom 18. juna – Dana službe vazdušnog osmatranja i javljanja i 126. brigade VOJIN.

Svečanosti su prisustvovali zamenik komandanta RV i PVO brigadni general Sava Milenković, komandanti jedinica stacioniranih u kasarni, nekadašnji komandanti i penzionisani pripadnici brigade, predstavnici lokalne samouprave i gosti.

Komandant 126. brigade VOJIN pukovnik Predrag Đorđević podsetio je na rezultate postignute u periodu između dva praznika i istakao da je „održan dostignuti nivo operativne sposobnosti jedinice“:

- Opremili smo se radarima TPS-70, sa novim sredstvima automatizacije, MC VOJ M-11 domaće proizvodnje, realizovali smo, vrlo uspešno usavršavanja za rad na navedenim sredstvima, a povodom Dana Vojske Srbije naša jedinica je odlikovana Ordenom zasluga u oblasti odbrane i bezbednosti trećeg stepena od strane predsednika Republike Srbije. Period koji sledi zahteva od nas angažovanje na izvršavanju brojnih zadataka i obaveza, od kojih ističem pripreme i upućivanje jedinice ranga voda u multinacionalnu operaciju na Kipru, rekao je pukovnik Đorđević.

Na današnjoj svečanosti uručene su stimulativne mere, a potom je izveden svečani defile jedinica.

U okviru obeležavanja Dana službe VOJ i 126. brigade VOJIN položeni su venci i cveće na spomenik poginulim pripadnici brigade poručnicima Siniši Radiću i Željku Savičiću

Povezane vesti