Obilazak vežbovnih aktivnosti na poligonu „Pešter“

Utorak, 6.10.2020 | Obuka
Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovali su danas, na privremenom poligonu „Pešter“, vežbovnim aktivnostima koje jedinice Vojske Srbije izvode u okviru Združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem „Sadejstvo 2020“.

Vežbu izvode jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, borbena grupa iz sastava Kopnene vojske i jedinice za specijalne operacije. Angažovano je oko 2800 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, oko 150 borbenih i neborbenih vozila i borbenih sistema i više od 40 vazduhoplova.

Cilj vežbe je prikaz stanja obučenosti komandi i jedinica Vojske Srbije u rešavanju taktičkih i vatrenih zadataka tokom izvođenja združene operacije, sa težištem na vazduhoplovnoj vatrenoj podršci snaga Kopnene vojske.

U okviru izvođenja vežbe, u subotu 10. oktobra će državnom rukovodstvu i javnosti biti predstavljene sposobnost i obučenost komandi i jedinica Vojske Srbije za realizaciju složenih borbenih zadataka uz upotrebu savremenog naoružanja i vojne opreme.

Povezane vesti