Čestitke načelnika Generalštaba povodom Dana službe VOJ i Dana 126. brigade VOJIN

Četvrtak, 14.6.2018 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković uputio je čestitku pripadnicima službe VOJ i 126. brigade VOJIN povodom 18. juna – Dana službe i Dana jedinice.

Čestitka načelnika Generalštaba pripadnicima službe vazdušnog osmatranja i javljanja

Pripadnicima službe vazdušnog osmatranja i javljanja upućujem srdačne čestitke povodom 18. juna – Dana službe.

Na današnji dan 1915. godine, srpska Vrhovna komanda izdala je Naređenje da se oforme stalne osmatračke signalne stanice, radi označavanja pravca leta neprijateljskih aviona. U Trećoj armiji je tom prilikom formirano više stanica u rejonima Drinske, Timočke i Kombinovane divizije.

Zahvaljujući iskustvu i dobroj obučenosti, pripadnici vaše službe u znatnoj meri doprinose uspešnom funkcionisanju sistema vazdušnog osmatranja i javljanja, a samim tim i operativnoj sposobnosti Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Uveren sam da ćete i ubuduće profesionalno i kvalitetno izvršavati zadatke koji su vam povereni, dajući pun doprinos unapređenju rada kako vaše službe, tako i Vojske Srbije u celini.

Čestitka načelnika Generalštaba pripadnicima 126. brigade VOJIN

Pripadnicima 126. brigade vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja upućujuem srdačne čestitke povodom 18. juna – Dana jedinice.

Od formiranja prvih stalnih osmatračkih signalnih stanica, radi označavanja pravca leta neprijateljskih aviona pa do danas uspešno unapređujete svoju stručnost i čuvate svetle tradicije vaših prethodnika.

Svojim radom, zalaganjem, profesionalizmom i osposobljenošću uspešno ste realizovali sve postavljene zadatke i doprineli unapređenju sposobnosti kako vida kome pripadate, tako i Vojske Srbije u celini i time opravdali orden narodnog heroja koji zaslužno nosite.

Čestitajući Dan jedinice, želim vam puno uspeha u radu uveren da ćete i ubuduće profesionalno i kvalitetno izvršavati zadatke koji su vam povereni.

Povezane vesti