General Diković prisustvovao bojevom gađanju ciljeva u vazduhu

Sreda, 4.7.2018 | Obuka

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković prisustvovao je danas na poligonu „Pasuljanske livade“ bojevom gađanju ciljeva u vazduhu koje su izvele jedinice Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković prisustvovao je danas na poligonu „Pasuljanske livade“ bojevom gađanju ciljeva u vazduhu koje su zajednički izvele artiljerijsko-raketne jedinice za protivvazduhoplovna dejstva iz sastava Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Vodna bojeva gađanja ciljeva u vazdušnom prostoru na rednom broju 1 izvele su artiljerijsko-raketne jedinice za PVD naoružane protivavionskim topovima 40 mm L-70 bofors. Avion N-62T supergaleb vukao je metu na visini od 800 metara, a gađanje se izvodilo u horizontalnom naletu aviona na cilj.

Svoje umeće u gađanju pokazali su pripadnici 98. i 177. artiljerijsko-raketnog diviziona za PVD, iz 98. i 204. vazduhoplovne brigade, zatim pripadnici 25. i 35. artiljerijsko-raketnog diviziona iz Druge i Treće brigade kopnene vojske i pripadnici Centra za obuku RV i PVO iz Komande za obuku.

Najuspešniji na današnjem gađanju, na kome su učešće uzeli i rezervni sastav ovih jedinica i vojnici na služenju vojnog roka, bio je prvi vod 35. artiljerijsko-raketnog diviziona za PVD iz Treće brigade kopnene vojske.

Izražavajući zadovoljstvo rezultatima gađanja i taktičkim radom jedinica, general Diković je istakao da nesalomiva volja i želja za uspehom vode do cilja i da su to danas pokazale sve jedinice. On je posebno zahvalio rezervnom sastavu i vojnicima na dobrovoljnom služenju vojnog roka. 

U pratnji nečelnika Generalštaba Vojske Srbije bio je komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO brigadni general Duško Žarković.

Povezane vesti