Čestitke povodom praznika saobraćajne i tehničke službe

Četvrtak, 14.9.2017 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković je čestitao Dan saobraćajne i Dan tehničke službe.

Čestitka pripadnicima saobraćajne službe


Pripadnicima saobraćajne službe upućujem srdačne čestitke povodom 15. septembra – Dana službe. 

Uspešnom realizacijom zadataka na planiranju, organizovanju i realizaciji vojnog transporta ljudi i materijalnih sredstava, i bezbednim korišćenjem transportnih kapaciteta Vojske Srbije, značajno ste doprineli razvijanju operativne sposobnosti i morala Vojske Srbije.

Uveren sam da ćete i u narednom peridu profesionalno i odgovorno izvršavati zadatke koji su vam povereni i na taj način doprineti unapređenju rada saobraćajne službe, čija se tradicija vezuje za 1908. godinu i njeno formiranje Ukazom kralja Petra I Karađorđevića.

Čestitam vam praznik i želim puno uspeha u daljem radu.

Čestitka pripadnicima tehničke službe


Pripadnicima tehničke službe upućujem srdačne čestitke povodom 15. septembra – Dana službe. 

Početak proizvodnje bezdimnog baruta u barutani „Obilićevo“, sada već davne 1891. godine omogućio je razvoj i osavremenjavanje vojne industrije u Srbiji krajem 19. veka, što je dalo dobru osnovu za pobede u Balkanskim ratovima i Prvom svetskom ratu. 

Tradicija prethodnika koji su svojim znanjem, sposobnostima i doslednim izvršavanjem zadataka doprineli razvoju i unapređenju tehničke službe, neka vam bude vodilja u daljem radu i postizanju još boljih rezultata u izgradnji operativnih sposobnosti Vojske Srbije. 

Uveren da ćete svojim radom i zalaganjem, kroz primenu dugogodišnjeg iskustva, doprineti unapređenju tehničke podrške u Vojsci Srbije, čestitam vam praznik i želim uspeh u daljem radu.

Povezane vesti