Polaganje vojničke zakletve u kasarnama u Somboru, Valjevu i Leskovcu

Petak, 18.12.2020 | Iz jedinica
Vojne svečanosti povodom polaganja vojničke zakletve održane su danas u kasarnama Vojske Srbije u Somboru, Valjevu i Leskovcu.

Izgovarajući tekst zakletve, da će čuvati i braniti nezavisnost, suverenost i teritorijalnu celovitost Republike Srbije obavezalo se oko 300 vojnika na služenju vojnog roka generacije „decembar 2020“ i kandidata iz građanstva za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i PVO. 

U kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu polaganju zakletve je prisustvovao potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, koji je istakao da su mladi ljudi koji se danas zaklinju na vernost otadzbini i svoju budućnost vezuju za sistem odbrane još jedan dokaz zasluženog poverenja i ugleda koji Vojska uživa među građanima Srbije. 
 
Polaganje vojničke zakletve u kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ u Leskovcu vojnicima je čestitao zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, a u kasarni „Aerodrom“ u Somboru zamenik komandanta Komande za obuku brigadni general Jelesije Radivojević.

Svečanosti su održane uz primenu svih mera za suzbijanje i sprečavanje širenja zarazne bolesti kovid 19.

Povezane vesti