Završne pripreme za Tenkovski biatlon

Petak, 24.7.2020 | Obuka
Pripreme tenkista Vojske Srbije za učešće na Međunarodnim vojnim igrama u disciplini Tenkovski biatlon ušle su u završnu fazu, na kraju koje će biti odabrene tri takmičarske i jedna rezervna posada.

U ovoj fazi priprema, koja se realizuje na poligonu „Pasuljanske livade“, objedinjeno je gađanje tenkovskim topom, protivavionskim i spregnutim mitraljezom.

Na osnovu rezultata gađanja, kvaliteta i brzine priprema tenka, te obučenosti i fizičke spremnosti posada bira se ekipa koja će na Tenkovskom biatlonu u Ruskoj Federaciji predstavljati Vojsku Srbije. Vrednovanje rezultata, praćenje pravilnosti i poštovanja propisanih mera bezbednosti u toku priprema povereno je oficirima koji su se prethodnih godina sa uspehom takmičili na biatlonu.

Tenkovski biatlon se ove godine održava na poligonu Alabino nedaleko od Moskve od 23. avgusta do 5. septembra. Takmičenje podrazumeva savlađivanje poligona na kojem posade tenkova imaju zadatak da za što kraće vreme pređu stazu dužine oko četiri kilometra, pravilno savladaju prepreke i pogode ciljeve tenkovskim topom, spregnutim i protivavionskim mitraljezom. Sastoji se iz tri faze: individualne trke, polufinalne štafetne trke i finalne štafetne trke, a za titulu pobednika u finalu će se nadmetati četiri najbolje ekipe.

Ovo će biti sedmo učešće pripadnika Vojske Srbije na Tenkovskom biatlonu, a motivisanost i rezultati višemesečnih priprema ulivaju nadu da će tenkisti Vojske Srbije i ove godine ostvariti zapažene rezultate na takmičenju u Ruskoj Federaciji.

Povezane vesti