Izaslanik predsednika Republike položio venac na Spomenik Neznanom junaku

Utorak, 23.4.2019 | Kultura i tradicija

Povodom 23. aprila - Dana Vojske Srbije, izaslanik predsednika Republike Srbije generalni sekretar predsednika Nikola Selaković, položio je danas uz najviše državne i vojne počasti venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali.

Povodom 23. aprila - Dana Vojske Srbije, izaslanik predsednika Republike Srbije generalni sekretar predsednika Nikola Selaković, položio je danas uz najviše državne i vojne počasti venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali, u pratnji zamenika načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-majora Petra Cvetkovića i načelnika Uprave za operativne poslove Generalštaba general-majora Želimira Glišovića.

U spomen-knjigu izaslanik predsednika upisao je:

Ispunjeni ponosom i poštovanjem danas se sećamo junaštva ustanika, mudrosti i hrabrosti knjaza Miloša Velikog i njegovih vojvoda. U tome nalazimo nadahnuće za sve buduće izazove. Danas slavimo Vojsku Srbije na čijoj moći i snazi počiva snaga Srbije, mir i stabilnost Balkana i sigurna budućnost našeg srpskog naroda. Koliko je naša Vojska jaka, toliko smo i kao narod i kao država sigurni da je pred nama šansa za boljom budućnošću, jačom privredom i mirnim okruženjem za svu našu decu!

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije obeležavaju Dan Vojske Srbije – 23. april, u znak sećanja na Drugi srpski ustanak podignut istog datuma, na Cveti, 1815. godine u Takovu.

Povezane vesti