Zajednička sednica Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba

Ponedeljak, 16.12.2019 | Aktuelnosti
Zajednička sednica Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije održana je danas na Tari. Sednicom je rukovodio ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Na sednici je razmatrana realizacija ključnih aktivnosti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i predstavljena analiza dostignutog stepena razvoja snaga i sposobnosti za informacionu bezbednost i sajber odbranu.

Vojska Srbije je, u 2019. godini, opremanjem novim sredstvima naoružanja i vojne opreme, modernizacijom postojećih sredstava NVO, unapređenjem obuke kao i poboljšanjem materijalnog položaja i životnog standarda svojih pripadnika, značajno ojačala svoje kapacitete u svim segmentima, zaključeno je na zajedničkoj sednici kolegijuma.

Ocenjeno je da vojna neutralnost Srbije omogućava uspešan razvoj partnerske saradnje sa drugim armijama u skladu sa nacionalnim i odbrambenim interesima Srbije, što je i ubuduće čvrsto opredeljenje.

Naredne težišne aktivnosti biće na dodatnim reformama Vojske Srbije i razvijanju sistema odbrane u skladu sa naređenjima predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića sa ciljem daljeg jačanja operativnih sposobnosti Vojske Srbije i standarda njenih pripadnika, očuvanja mira i zaštite bezbednosti svih građana Republike Srbije.

Povezane vesti