Humanitarna asistencija u Bujanovcu

Utorak, 4.8.2015 | Državno partnerstvo sa Ohajom

Juče su u Bujanovcu počeli radovi na adaptaciji predškolske ustanove „Naša radost“, u okviru projekta civilno-vojne saradnje „Humanitarna asistencija“. Pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske i Nacionalne garde Ohaja zajedno će do 20. avgusta izvoditi radove na renoviranju i obnovi...

Juče su u Bujanovcu počeli radovi na adaptaciji predškolske ustanove „Naša radost“, u okviru projekta civilno-vojne saradnje „Humanitarna asistencija“.

Pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske i Nacionalne garde Ohaja zajedno će do 20. avgusta izvoditi radove na renoviranju i obnovi predškolske ustanove „Naša radost“ i Škole za osnovno muzičko obrazovanje „Bujanovac“.

Početku izvođenja radova prisustvovali su pukovnik Igor Avdić, načelnik Odeljenja za civilno-vojnu saradnju Generalštaba Vojske Srbije i potpukovnik Kori Šej, šef kancelarije za saradnju u oblasti odbrane ambasade SAD u Beogradu.

Projekat „Humanitarna asistencija“ pripadnici Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohajo realizuje od 2009. godine, kada su adaptirane osnovne škola u opštinama Lapovo i Sokobanja, kao i predškolske ustanove u Prokuplju. Tokom 2012. godine, obnovljena je osnovna škole u Kraljevu.

Povezane vesti