Vojska Srbije sanira putnu i vodovodnu infrastrukturu u poplavljenim područjima

Ponedeljak, 29.6.2020 | Civilno-vojna saradnja
Pripadnici Vojske Srbije su od izbijanja poplava izazvanih obilnim padavinama angažovani na pružanju pomoći stanovništvu u najugroženijim područjima širom zemlje.

Trenutno je prioritet angažovanja Vojske Srbije uspostavljanje putne infrastrukture do odsečenih sela i stvaranje uslova za stabilno vodosnabdevanje građana koji su zbog prekida vodovodne mreže ostali bez vode.

Inžinjerijske jedinice Vojske Srbije od danas izvode radove na vodozahvatu Rzinje u opštini Ivanjica, neophodne za uspostavljanje normalnog vodosnabdevanja opštine, i sanaciji bedema u vodozahvatu podno Jastrepca odakle se vodom za piće snabdeva Prokuplje. Do normalizovanja snabdevanja vodom, auto-cisterne Vojske Srbije sa pijaćom vodom biće raspoređene u Blacu, Ivanjici i selima u okolini Kruševca.

Na sanaciji puteva oštećenih ili potpuno uništenih izlivanjem nabujalih reka, pripadnici Vojske Srbije su angažovani u selu Vučak u opštini Ivanjica i u više sela u opštini Prokuplje, dok u Arilju pomažu u raščišćavanju nanosa u poplavljenim domaćinstvima.

U dosadašnjem periodu, Vojska Srbije je bila angažovana na ojačanju nasipa uz obalu reke Ibar, postavljanju teškog mehanizovanog mosta u opštini Mali Zvornik, vodosnabdevanju građana Gornjeg Milanovca, te dezinfekciji javnih površina i ispumpavanju vode iz poplavljenih proizvodnih objekata u Trsteniku.

Vojska Srbije je i ovog puta među prvima pritekla u pomoć građanima pogođenim poplavama i ostaje spremna da do normalizacije stanja u najugroženijim opštinama angažuje raspoloživu mehanizaciju i ljudstvo.

Povezane vesti