Čestitka povodom Dana roda avijacije

Četvrtak, 1.8.2019 | Kultura i tradicija

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uputio je čestitku pripadnicima roda avijacije povodom 2. avgusta – Dana roda.


ČESTITKA PRIPADNICIMA RODA AVIJACIJE POVODOM 2. AVGUSTA – DANA RODA


U ime pripadnika Vojske Srbije i svoje lično, pripadnicima roda avijacije čestitam 2. avgust – Dan roda. 

Tog dana 1893. godine, Naređenjem kralja Aleksandra I Obrenovića, predviđeno je da se u svakoj diviziji obrazuju vazduhoplovna odeljenja, prve vazduhoplovne jedinice u srpskoj vojsci. Tradicionalno je do 1941. godine, sveti Ilija bila slava svih pilota i letača.

Kao elitni rod u našoj Vojsci potvrdili ste vrednost i perspektivnost roda avijacije. Učešćem u mnogobrojnim međunarodnim vežbama i razmenom iskustava sa pripadnicima avijacije drugih zemalja, stekli ste bogata iskustva koja Vojsku Srbije svrstavaju na visoku poziciju na međunarodnoj sceni bezbednosti.

Ove godine ste na najbolji način pokazali profesionalizam tokom zajedničkog prikaza sposobnosti Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova ''Odbrana slobode''. 

Uveren sam da će opremanje i modernizacija avijacije kroz uvođenje novih vazduhoplova, za vas biti dodatni motiv da i dalje profesionalno i stručno obavljate sve postavljene zadatke i opravdate poverenje koje uživate.

Čestitam vam praznik uz želju da i dalje uspešno realizujete sve postavljene zadatke.


NAČELNIK GENERALŠTABA
VOJSKE SRBIJE
general
Milan Mojsilović

Povezane vesti