Obilazak Komande za obuku

Četvrtak, 12.11.2020 | Iz jedinica
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas Komandu Komande za obuku u kasarni „Topčider“ u Beogradu.

Tokom obilaska, ministru Stefanoviću je o nameni i misiji Komande za obuku, razmeštaju i težišnim zadacima za naredni period referisao zamenik komandanta Komande za obuku brigadni general Jelesije Radivojević.

Nakon razgovora sa najodgovornijim starešinama tog sastava Vojske Srbije ministar odbrane je istakao da je za razvoj svake vojske veoma važna stalna obuka, stalno osposobljavanje, obučavanje i ulaganje u mlade ljude koji postaju kičma odbrane naše zemlje. Veoma je važno, dodao je, da se u narednom periodu uloži više u kapacitete svakog od centara za obuku, kako bi se pripremali za sve izazove koje nosi vreme i sve ciljeve, koji nisu ni laki i jednostavni, ali koji će dovesti do dalje profesionalizacije i osposobljavanja naše vojske, ali i sticanja novih znanja.

— To znanje je potrebno i za složene borbene sisteme kojima se vojska oprema. Zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i onome što je urađeno u prethodnom periodu, mi danas možemo da kažemo da imamo snažniju vojsku, vojsku koja ima više ratne tehnike i više sredstava za izvršenje svih potencijalnih zadataka za zaštitu naše zemlje — ocenio je ministar Stefanović.

Jedna od važnih garancija snažne vojske, prema rečima ministra odbrane, je i Komanda za obuku, koja pruža podršku svim jedinicama, koja u ovom trenutku prima i veliki broj vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, zatim sve mlade ljude koji iz statusa vojnika prelaze u status podoficira, kao i sve pripadnike koji se obučavaju u naših 10 centara.

Ministar Stefanović je istakao da će se kao ministar odbrane truditi da kroz materijalne resurse, ulaganja i kadrovsku popunu doprinese da pripadnici Vojske Srbije osete da imaju punu podršku, koja će značiti i bolji status, ali i mogućnost da još efikasnije obavljaju svoje redovne zadatke.

Povezane vesti