Proslava Dana službe telekomunikacija i Dana Brigade veze

Petak, 20.9.2019 | Kultura i tradicija

Prigodnim svečanostima u Upravi za telekomunikacije i informatiku Generalštaba Vojske Srbije i Brigadi veze, danas su obeleženi Dan službe telekomunikacija i Dan Brigade veze.

Pripadnici Brigade veze su svoj praznik proslavili u kasarni „Banjica“ svečanim postrojavanjem, defileom jedinica i prikazom telekomunikaciono-informatičke opreme kojom ova jedinica raspolaže.

Komandant Brigade pukovnik Zoran Dragićević osvrnuo se u svom obraćanju na istorijat službe telekomunikacija i istakao rezultate koje je jedinica postigla u periodu između dva praznika.

Svečano je bilo i u Upravi za telekomunikacije i informatiku Generalštaba, gde su uručene nagrade za postignute rezultate zaslužnim pripadnicima službe telekomunikacija.

Današnji praznici se slave u spomen na dan kada je 1916. godine doneta Uredba o vojnom telegrafu, kojom su upostavljene osnove organizacije roda veze u srpskoj vojsci. Veza se razvijala i osavremenjivala sa razvojem vojske na ovim prostorima, a danas tradiciju roda veze nastavlja služba telekomunikacija.

Povezane vesti