Sedmi CISM čelendz kup u planinskom trčanju – Kopaonik 2017

Subota, 5.8.2017 | Sport u Vojsci

Desetar Vojske Srbije Nataša Ćulafić osvojila je prvo mesto u ženskoj pojedinačnoj konkurenciji na „7. CISM čelendz kupu u planinskom trčanju“, koji je danas održan na Kopaoniku.

Desetar Vojske Srbije Nataša Ćulafić osvojila je prvo mesto u ženskoj pojedinačnoj konkurenciji na „7. CISM čelendz kupu u planinskom trčanju“, koji je danas održan na Kopaoniku.

Izuzetno jaka konkurencija i idealni uslovi koje pruža srpska planinska lepotica Kopaonik za realizaciju takmičenja ove vrste, doprineli su da se postignu kvalitetni rezultati. Na takmičenju su nastupile vojne ekipe iz sedam zemalja a pored muške i ženske ekipe Vojske Srbije, učestvovale su ekipe iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Rumunije i Poljske.
 
U ženskoj pojedinačnoj konkurenciji, na stazi u dužini od 6.000 metara, i drugo mesto pripalo je takmičarki iz Srbije, vojnom službeniku Kseniji Bubnjević, dok je bronzano odličje osvojila Elena Moaga iz Rumunije. Treća predstavnica Republike Srbije na takmičenju, desetar Mariana Čegar Lukić, osvojila je peto mesto.
 
U ekipnom poretku kod žena prvo mesto osvojila je ekipa oružanih snaga Srbije, drugo mesto zauzela je ekipa oružanih snaga Rumunije, bronzano odličje osvojila je ekipa oružanih snaga Poljske.
 
U pojedinačnoj konkurenciji kod muškaraca, na stazi u dužini od 8.800 metara, prva tri mesta osvojili su predstavnici oružanih snaga Rumunije, vojnici Katalin Atanasoie, Jonut Betej i Marius Buska. Najuspešniji član reprezentacije Srbije bio je razvodnik Đuro Borbelj, koji je osvojio četvrto mesto, dok su desetar Miroslav Marković, desetar Mirko Stanković i vodnik Bojan Dragojlović osvojili sedmo, jedanaesto i trinaesto mesto.
 
U ekipnom poretku muške konkurencije najuspešnija je bila ekipa oružanih snaga Rumunije, vicešampionska ekipa je ekipa Srbije, dok je treće mesto i bronzano odličje osvojila ekipa oružanih snaga Poljske.
 
U plasmanu nacija gde su sabirani plasmani najuspešnija tri takmičara i dve takmičarke pobedila je Rumunija, drugo mesto osvojila je Srbija, dok je treće mesto zauzela Poljska.
 
Pehare su najuspešnijim takmičarima uručili proslavljeni srpski atletičari Vera Nikolić, promoter takmičenja i Dragan Zdravković.
 
Organizator 7. CISM čelendz kupa u planinskom trčanju su Ministartsvo odbrane i Vojska Srbije, tehničku realizaciju vršila je Delegacija Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove CISM uz podršku lokalnih samouprava Raške i Brusa, MK Resorta, NP Kopaonik, JP Skijališta Srbije i Atletskog saveza Srbije.
Ključne reči

Povezane vesti