Ministar Vulin i general Mojsilović obišli jedinice u Kopnenoj zoni bezbednosti

Sreda, 12.12.2018 | Aktuelnosti

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba VS general-potpukovnik Milan Mojsilović obišli su danas pripadnike 37. mehanizovanog bataljona Treće brigade KoV u Kuršumliji i pripadnike Vojske Srbije na bazi „Veliki trn“.

Ministar Vulin: U Kopnenoj zoni bezbednosti stanje mirno i pod kontrolom Vojske Srbije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović obišli su danas pripadnike 37. mehanizovanog bataljona Treće brigade Kopnene vojske u kasarni „Toplički ustanak“ u Kuršumliji, a nakon toga i pripadnike Vojske Srbije na bazi „Veliki trn“ u Kopnenoj zoni bezbednosti.
 
Ministar Vulin je, nakon obilaska, istakao da je u Kopnenoj zoni bezbednosti stanje mirno i pod potpunom je kontrolom naše vojske.
 
– Sve naše jedinice ispunjavaju sve svoje zadatke, spremne su da sprovedu svako naređenje i da zaštite naš način života, mir i sigurnost svakog stanovnika Republike Srbije – istakao je ministar Vulin.
 
Komandant 37. mehanizovanog bataljona potpukovnik Grujuca Vuković istakao je da na bazi „Veliki trn“ pripadnici tog bataljona obezbeđuju administrativnu liniju u zoni odgovornosti baze.
 
– Osnovni zadatak pripadnika bataljona i same baze „Veliki trn“ je sprečavanje ilegalnih prelazaka preko administrativne linije. Na bazu dolazi potpuno osposobljeno, obučeno i motivisano ljudstvo. Svi pripadnici bataljona, a posebno sastav baze na kojoj se nalazimo, su osposobljeni i spremni za izvršavanje svih zadataka koji su dodeljeni od pretpostavljene komande – naglasio je potpukovnik Vuković.
 
U kasarni „Toplički ustanak“ ministar Vulin i general Mojsilović prisustvovali su prikazu obuke 37. mehanizovanog bataljona, a zatim su obišli i spomen-obeležje poginulim pripadnicima vojske u agresiji NATO i bogoslužbeni prostor.
 
U bazi „Veliki trn“ ministar odbrane i načelnik Generalštaba prisustvovali su prikazu rada organa obezbeđenja, a današnja poseta bila je prilika i za razgovor sa vojnicima na toj bazi. Današnjem obilasku prisustvovao je i komandant Treće brigade pukovnik Slađan Stamenković.

Povezane vesti