VEK POBEDNIKA 1918-2018

Uspeh pripadnika Vojske na trejl trci „Kopaonik 2017“

Nedelja, 30.7.2017 | Sport u Vojsci

Poručnik Nevena Jovanović iz „Kobri“ i razvodnik Đuro Borbelj iz Prve brigade KoV pobednici su u muškoj i ženskoj kategoriji na 15 kilometara na Međunarodnoj trejl trci koja je održana na Kopaoniku.

Poručnik Nevena Jovanović iz bataljona Vojne policije specijalne namene „Kobre“ i razvodnik Đuro Borbelj iz Prve brigade Kopnene vojske sveukupni su pobednici u muškoj i ženskoj kategoriji na 15 kilometara na Međunarodnoj trejl trci na distancama od sedam i 15 kilometara koja je juče održana na Kopaoniku.

Na takmičenju, među više od 500 učesnika, pripadnici Vojske Srbije ostvarili su zapažene rezultate, a uspešan nastup imao je i kapetan Siniša Savić iz Specijalne brigade koji je osvojio drugo mesto u starosnoj kategoriji i šesto u sveukupnom plasmanu.

O značaju ostvarenih rezultata svedoči i podatak da je razvodnik Đuro Borbelj za više od dva minuta dobio drugoplasiranog Darka Živanovića, najboljeg srpskog maratonca i učesnika Olimpijskih igara u Londonu. U trci na sedam kilometara vicešampionsku titulu u sveukupnom poretku ostvario je major Milovan Milić iz Specijalne brigade.

Postignuti rezultati veliki su podstrek takmičarima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pred nastup na međunarodnom 7. „CISM Chalenge“ kupu u planinskom trčanju, koji se održava na Kopaoniku, 05. avgusta 2017. godine, gde ih očekuje izuzetno jaka konkurencija takmičara iz oružanih snaga Poljske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Rumunije.

Povezane vesti