Primopredaja dužnosti zamenika komandanta ZOK-a

Petak, 13.12.2013 | Aktuelnosti

U kasarni „Banjica“ danas je izvršena primopredaja dužnosti zamenika komandanta Združene operativne komande Generalštaba Vojske Srbije. Uz prisustvo načelnika Generalštaba generala Ljubiše Dikovića, general-major Goran Radovanović predao je dužnost brigadnom generalu Slavoljubu Janićijeviću. U

U kasarni „Banjica“ danas je izvršena primopredaja dužnosti zamenika komandanta Združene operativne komande Generalštaba Vojske Srbije.

Uz prisustvo načelnika Generalštaba generala Ljubiše Dikovića, general-major Goran Radovanović predao je dužnost brigadnom generalu Slavoljubu Janićijeviću.

Ukazom predsednika Republike Srbije o postavljenjima na generalske dužnosti general Radovanović odlazi na mesto direktora Inspektorata odbrane.

Prema rečima načelnika Generalštaba, general Radovanović je oficir koji je svojim ponašanjem, radom i vrlo dobrim rezultatima rada došao do nove dužnosti.

— On je čestit oficir koji je sebe potvrdio kvalitetnim obavljanjem svih dužnosti na kojima je bio. Prvenstveno, treba mu odati priznanje za odlične rezultate na mestu zamenika komandanta Združene operativne komande, rekao je general Diković.

On je o generalu Janićijeviću, takođe, govorio kao o oficiru koji je uspešno komandovao na svim prethodnim dužnostima.

— Govorim o oficiru s jasno definisanom vizijom za ostvarivanje ciljeva, i ne sumnjam da će uspešno realizovati ideje u Združenoj operativnoj komandi. Treba nastaviti dalje s izgrađivanjem sposobnosti Komande, jer ovo je dobar tim koji čine kvalitetni ljudi i profesionalci, istakao je načelnik Generalštaba i poželeo generalima mnogo uspeha u daljem radu na novim dužnostima.

General Radovanović zahvalio je prisutnima na dosadašnjoj saradnji, i poželeo novom zameniku komandanta ZOK-a uspeh u radu i podršku tima kakvu je on imao do danas. General Janićijević rekao je da će nastojati da opravda ukazano poverenje, i da mu je čast što je postavljen na rukovodeće mesto jednog od najboljih sastava u Vojsci Srbije.

Povezane vesti