Deveti CISM trening kamp Kopaonik 2018

Utorak, 17.7.2018 | Sport u Vojsci

Na Kopaoniku se od 16. jula do 6. avgusta 2018. godine održava 9. CISM trening kamp „Kopaonik 2018“, u čijem radu učestvuju vojni sportisti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u atletici, vojnom pentatlonu, orijentiringu, borenju (dzudo) i futsalu.

U prvom delu kampa, vojni orijentirci će u velikom broju uzeti učešće na međunarodnom takmičenju u orijentiringu Kopaonik open 2018. U saradnji sa Orijentiring savezom Srbije i SD Jasenica od 23. do 27. jula 2018. godine biće održan i petodnevni edukativni orijentiring trening kamp Kopko O – kamp.
 
Osim svakodnevnih treninga, biće organizovana  stručna rasprava sa referentima fizičke kulture u vezi sa unapređenjem sporta i fizičke obuke u Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, stručna predavanja za sportiste na temu motivacije, psihološke pripreme, treninga i adekvatne ishrane.
 
U okviru rada kampa realizovaće se i pripreme pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji će u okviru obeležavanja stogodišnjice proboja Solunskog fronta vožnjom bicikala od Soluna do Beograda, 13. do 23. septembra ove godine, učestvovati u projektu Stazama Solunaca – Slobodni sinovi.
 
Na kraju trening kampa, od 2. do 6. avgusta, biće održano takmičenje u planinskom trčanju Kopaonik 2018, u kojem će pored ekipe Srbije, učestvovati i ekipe vojski Rusije, Rumunije, Poljske, Slovenije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore.
 
Prigodnim programima biće obeleženo 15 godina članstva  Republike Srbije u Međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM) i 70 godina postojanja i rada CISM.
 
Organizatori treninga kampa su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, tehnički organizator je Delegacija Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove. Realizaciju trening kampa i takmičenja podržavaju opštine Raška i Brus, MK Rizort, Skijališta Srbije, Nacionalni park Kopaonik, Atletski savez Srbije i SD Jasenica.

Povezane vesti