General-major Petar Cvetković primio dužnost zamenika načelnika Generalštaba

Utorak, 9.10.2018 | Aktuelnosti

General-major Petar Cvetković primio je danas dužnost zamenika načelnika Generalštaba Vojske Srbije na vojnoj svečanosti upriličenoj tim povodom u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu.

Svečanosti su prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović, načelnici uprava i odeljenja Generalštaba i komandati Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković i Komande za obuku general-potpukovnik Đokica Petrović.

Ističući značaj dužnosti zamenika načelnika Generalštaba za funkcionisanje Vojske Srbije, general Mojsilović je rekao da je odgovoran i nepokolobljiv rad generala Cvetkovića na prethodnim dužnostima bio presudan faktor pri odlučivanju nadležnih da mu povere dužnost koju danas prima.

– Uveren sam da će general Cvetković, uz punu podršku najbližih saradnika, nastaviti dobar kontinuitet rada u Generalštabu, ali i da će stečena iskustva i sopstvene kvalitete iskoristiti i učiniti korak napred. Želim mu da ima dovoljno mudrosti, snage i volje da, zajedno sa svima nama, da lični pečat našem najvažnijem zadatku – odbrani otadzbine! – rekao je general Mojsilović.

General-major Petar Cvetković rekao je da je ponosan što mu je ukazano poverenje da bude zamenik načelnika Generalštaba dodajući da je svestan da ga očekuje mnogo rada i odricanja u cilju unapređenja operativnih i funkcionalnih sposobnosti i Generalštaba i Vojske Srbije u celini. 

General-major Petar Cvetković je završio Opštu srednju vojnu školu, Vojnu akademiju, Komandno-štabno i Generalštabno usavršavanje i Visoke studije bezbednosti i odbrane. Obavljao je komandirske, štabne i nastavničke dužnosti u jedinicama vojne policije i organima bezbednosti. Učestvovao je u borbenim dejstvima tokom NATO agresije na SRJ i rata na prostoru bivše SFRJ. Na dužnost zamenika načelnika Generalštaba Vojske Srbije dolazi sa mesta direktora Vojnobezbednosne agencije.

Povezane vesti