Obilazak pripadnika Vojske Srbije u bazi „Trmka“ na Božić

Utorak, 7.1.2020 | Iz jedinica
Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, u pratnji komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića, proveli su današnji praznik — Božić sa pripadnicima Vojske Srbije na bazi „Trmka“ u Kopnenoj zoni bezbednosti nedaleko od Kuršumlije.

Ministar Vulin je, tom prilikom, istakao da je stanje u Kopnenoj zoni bezbednosti redovno i da nema ugrožavanja bezbednosti naših ljudi i teritorije.

— Svi pripadnici Vojske Srbije obavljaju sve svoje zadatke u skladu sa planom i u skladu sa naređenjima više komande. Svi pripadnici Vojske Srbije i danas, bez obzira što je praznik, čuvaju naš način života, čuvaju našu teritoriju i garantuju da će vladavina prava, vladavina zakona, da će svačija imovina i svačija čast biti sačuvana i da će svaki građanin Srbije moći ove praznične dane da provede sa svojom porodicom — istakao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, stanje u Kopnenoj zoni beznednosti je mirno, i život na bazi se odvija u skladu sa planom.

Komandir baze „Trmka“ poručnik Aleksandar Čanak istakao je da je zadatak pripadnika Vojske Srbije angažovanih na toj bazi obezbeđenje administrativne linije i kontrola Kopnene zone bezbednosti.

— Kao i svakog drugog dana, i danas na dan Božića, mi izvršavamo naše zadatke u skladu sa naređenjima pretpostavljene komande — istakao je poručnik Čanak.
 
Božić sa svojim kolegama na bazi „Trmka“ provodi i stariji vodnik prve klase Hadzi Milan Stojanović, koji je na dužnosti komandira streljačkog odeljenja.

— Zadatke izvršavamo u Kopnenoj zoni bezbednosti, i na današnji praznik, naši zadaci su očuvanje mira u našoj zemlji — naglasio je stariji vodnik Stojanović čestitajući Božić svima tradicionalnim pozdravnom „Hristos se rodi!“.

Iako današnji praznik ne provode sa svojim porodicama, pripadnici Vojske Srbije svesni su važnosti svojih zadataka. Među njima je i mlađi vodnik Aleksandar Živković, na dužnosti vodiča službenih pasa.

— Iako je danas Božić, svakodnevno smo angažovani u patrolama, jer smo svesni odgovornosti naših dužnosti koje obavljamo na bazi — naglasio je mlađi vodnik Živković.

Tokom posete bazi, komandir baze „Trmka“ poručnik Čanak informisao je ministra odbrane i načelnika Generalštaba o zadacima pripadnika na bazi „Trmka“, načinom njihovog izvršenja, kao i značajnim događajima u odseku odgovornosti.

Kako tradicija proslavljanja najradosnijeg hrišćanoskog praznika Božića nalaže, uz reči „Hristos se rodi!“, ministar Vulin i general Mojsilović pridružili su se pripadnicima Treće brigade koji su angažovani na bazi „Trmka“ na božićnom ručku.

Povezane vesti