Obilazak objekata i jedinica u Negotinu i Pirotu

Sreda, 29.7.2020 | Iz jedinica
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je deo jedinica i objekata Komande za obuku i Centralne logističke baze u Negotinu i Pirotu.

U kasarni „Hajduk Veljko“ u Negotinu, koja se nalazi u Master planu vojnih nepokretnosti koje nisu neophodne za funkcionisanje Vojske Srbije, general Mojsilović je obišao objekte infrastrukture i sagledao smeštajne kapacitete za ljudstvo i pokretna sredstva, te mogućnosti da se po revitalizaciji u ovoj kasarni razmesti neka od jedinica Vojske Srbije.

U nastavku obilaska, načelnik Generalštaba je obišao kasarnu „Treći pešadijski puk“ i vojni kompleks „Barje Čiflik“ na teritoriji grada Pirota, gde je ostvario uvid u dinamiku izgradnje infrastrukturnih objekata, organizaciju rada i kapacitete jedinice Centralne logističke baze koja na ovim lokacijama izvršava zadatke.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije je izrazio zadovoljstvo ostvarenim napretkom u sastavima koje je obišao i obučenošću vojnika i starešina, koji u složenim uslovima profesionalno realizuju sve zadatke dajući pun doprinos jačanju operativnih sposobnosti svojih jedinica.

Povezane vesti