Intenzivna obuka u 72. brigadi za specijalne operacije

Četvrtak, 15.10.2020 | Obuka
U 72. brigadi za specijalne operacije svakodnevno se realizuje intenzivna taktička obuka kako bi njeni pripadnici sačuvali i unapredili sposobnosti za realizaciju i najtežih zadataka u svim zemljišnim, meteorološkim i borbenim uslovima.

Pripadnike 72. brigade za specijalne operacije danas je obišao ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je u kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu prisustvovao delu obuke. Ministar Vulin je tom prilikom izjavio da su pripadnici 72. brigade za specijalne operacije ponos Vojske Srbije, a njihova obučenost i motivisanost — primer svim pripadnicima vojske, ali i svim građanima Srbije.

Tokom današnjeg obilaska, pripadnici 72. brigade za specijalne operacije prikazali su elemente fizičke obuke, poput borenja i savlađivanja poligona pešadijskih prepreka, kao i segmente alpinističke, vatrene i taktičke obuke.

Prikazana je borba protiv terorista u urbanoj i ruralnoj sredini, realizacija vatrenih zadataka, postupci u slučaju napada na štićenu ličnost, te deo naoružanja i vojne opreme koju pripadnici jedinice koriste u izvršavanju svojih zadataka.

Povezane vesti