General Diković s oficirima koji su završili školovanje u inostranstvu

Ponedeljak, 21.8.2017 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas sa pripadnicima Vojske Srbije koji su, ove godine, završili najviša vojna usavršavanja u inostranstvu.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas sa pripadnicima Vojske Srbije koji su, ove godine, završili Generalštabno i Komandno-štabno usavršavanje, kao i Visoke studije bezbednosti i odbrane u inostranstvu.

General Diković je oficirima koji su završili najviše vojne škole čestitao i iskazao zadovoljstvo što je naš sistem dobio starešine za najodgovornije vojničke dužnosti školovane u međunarodnom okruženju uz primenu različitih metoda obučavanja, što će im omogućiti da stečena znanja i pozitivna iskustva primene na novim radnim mestima u Vojsci Srbije.

Visoke studije bezbednosti završio je jedan pukovnik Vojske Srbije, školovanje ranga Generalštabnog usavršavanja u inostranstvu ove godine završila su tri potpukovnika, dok su tri majora završila Komandno-štabno usavršavanje. Oni su znanja i iskustva sticali u NR Kini, Italiji, Rusiji, Nemačkoj, Estoniji i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Povezane vesti