Prijem oficira koji se upućuju na Generalštabno usvršavanje

Četvrtak, 27.8.2020 | Aktuelnosti
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović primio je danas oficire koji se upućuju na Generalštabno usavršavanje (GŠU) Škole nacionalne odbrane.

Izražavajući zadovoljstvo što Vojska Srbije upućuje novu generaciju oficira na školovanje za visoke i odgovorne dužnosti u sistemu odbrane, general Mojsilović je naglasio da od polaznika očekuje da pruže lični maksimum i ispolje kreativnost u izvršavanju zadataka kako bi dostigli postavljene ciljeve usavršavanja.

Načelnik Generalštaba je posebno istakao da su polaznici ove klase Generalštabnog usavršavanja, na osnovu svojih sposobnosti i dosadašnjih rezultata u službi, zaslužili da budu izabrani za ovaj nivo usavršavanja i da su projektovani da po završetku školovanja preuzmu dužnosti na kojima se očekuje da će dati najveći doprinos unapređenju sposobnosti Vojske Srbije.

Generalštabno usavršavanje predstavlja treći nivo karijernog usavršavanja oficira, čiji je cilj razvoj liderskih sposobnosti za strategijsko razmišljanje i efikasno komandovanje i rukovođenje u širokom spektru nacionalnih i međunarodnih bezbednosnih izazova.

Povezane vesti