Obuka inžinjerijskih jedinica 3. brigade KoV

Sreda, 26.8.2020 | Obuka
Na poligonima Vojske Srbije i na teško prohodnim putevima u Topličkom kraju u toku je obuka inžinjerijskih jedinica 3. brigade Kopnene vojske.

Reč je o raznolikoj i kompleksnoj obuci tokom koje se inžinjerijske jedinice osposobljavaju za izvršavanje inžinjerijskih i protivinžinjerijskih dejstava.

Posle temeljne teoretske nastave o eksplozivima i bezbednom rukovanju eksplozivnim materijama, realizuje se praktična obuka na minsko-eksplozivnim sredstvima gde se stiče sigurnost za rad sa eksplozivnim materijama. Na taj način pripadnici inžinjerijskih jedinica se pripremaju za složeniju obuku tokom koje su predviđene vežbe rušenja elemenata i materijala uz upotrebu bojevih minsko-eksplozivnih sredstava.

U isto vreme, u okviru praktične obuke, inžinjerijska radna grupa iz putnog voda radi na popravci putnih komunikacija koje su oštećene tokom eksploatacije i priprema ih za korišćenje u zimskoj sezoni. Tokom realizacije zadataka pripadnici putnog voda koriste savremene inžinjerijske mašine, koje pored unapređene bezbednosti i komfora za korisnike, omogućavaju bržu i kvalitetniju obuku i bolji kvalitet izrađenih putnih deonica.

Osim jedinica Vojske Srbije, korisnici putnih komunikacija koje izrađuju i uređuju inžinjerijske jedinice 3. brigade KoV svakodnevno su i stanovnici okolnih sela u planinskim predelima, kojima su ovi putevi jedina dostupna veza sa gradskim sredinama, te je njihova obuka i angažovanje od višestruke koristi.

Povezane vesti