Predaja dužnosti zamenika komandanta Združene operativne komande

Ponedeljak, 26.6.2017 | Aktuelnosti

U prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu, danas je izvršena predaja dužnosti zamenika komandanta Združene operativne komande.

U prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, članova Kolegijuma načelnika Generalštaba i pripadnika Združene operativne komande, u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu, danas je izvršena predaja dužnosti zamenika komandanta Združene operativne komande.

Dosadašnji zamenik komandanta Združene operativne komande Generalštaba Vojske Srbije general-major Slavoljub Janićijević odlazi u zasluženu penziju, a do postavljenja novog zamenika komandanta ovim sastavom će rukovoditi pukovnik Željko Tramošljika.

Govoreći o dosadašnjem zameniku komandanta Združene operativne komande i njegovoj plodnoj vojničkoj karijeri, general Diković je posebno odao priznanje, kako je istakao kolegi, bliskom saradniku i prijatelju, na tome što je tokom trinaestogodišnjeg obavljanja dužnosti u najvišim telima upravljanja, rukovođenja i komandovanja u Vojsci uvek znao da razume potrebe komandovanja i da se stavi na raspolaganje u bilo koje vreme i na bilo kom zadatku.

– General Janićijević je svoje znanje, svoje iskustvo znao da prenese i uvek je stao pred svoje ljude, što predstavlja stvarno istinske vojničke vrline. Može biti ponosan na sebe, svoju porodicu i svoju karijeru, a mi mu odajemo priznanje za sve što je učinio za Vojsku Srbije – dodao je načelnik Generalštaba.

General Janićijević zahvalio je načelniku Generalštaba, njegovom Kolegijumu i kolegama iz Združene operativne komande na korektnoj saradnji i ljudskom odnosu.

– Budući da potičem iz vojničke porodice i da ceo život jedem vojnički hleb, ispunjen sam jer sam imao mogućnost da u potpunosti spoznam šta je „vojska“. Rastao sam uz 224. Centar za elektronska dejstva, a vojničku karijeru završavam sa Združenom operativnom komandom. Uvek ću biti na raspolaganju Vojsci Srbije i Srbiji i za vas ću i dalje biti dostupan u svako doba dana i noći – dodao je general Janićijević.

U znak priznanja za doprinos razvoju Vojske Srbije načelnik Generalštaba uručio je generalu Janićijeviću Zlatnu Plaketu Vojske Srbije. 

Povezane vesti