Logorovanje polaznika Osnovnog kursa za podoficire

Petak, 21.8.2020 | Obuka
Na vojnom kompleksu „Pasuljanske livade“ u toku je završno logorovanje polaznika 15. klase Osnovnog kursa za podoficire rodova pešadije, artiljerije i oklopnih jedinica, koji se obučavaju i osposobljavaju za komandovanje grupom, timom i odeljenjem.

U toku dosadašnjeg stručno-specijalističkog osposobljavanja polaznici su na poligonima, u kabinetima i na vežbalištima u Centru za obuku Kopnene vojske stekli znanja iz predmeta „Sredstva i oprema“, metodski se osposobili za izvođenje obuke sa vojnicima i profesionalnim vojnicima i realizovali sva pripremna gađanja iz ličnog i naoružanja roda.

Na logorskoj prostoriji, budući podoficiri realizuju bojeva gađanja iz naoružanja roda, što predstavlja praktičnu proveru uspešnosti izvedene obuke. U ulozi komandira odeljenja do detalja prorađuju taktičke supozicije primenjujući sva ranije stečena znanja.

Jedan od ciljeva stacionarnog logorovanja, ujedno i najbitniji cilj čitavog školovanja budućih podoficira, je usvajanje neophodnih vojno-stručnih znanja i veština za pravilno i sigurno komandovanje taktičkim jedinicama ranga odeljenja u izvođenju osnovnih taktičkih radnji.

Po završenom logorovanju, očekuje ih polaganje završnog ispita i odbrana stručnih radova, nakon čega će biti upućeni na stažiranje u jedinice Vojske Srbije, što ujedno predstavlja poslednju pripremu za uspešno obavljanje dužnosti po proizvođenju u prve podoficirske činove.

Povezane vesti