Obuka profesionalnih vojnika izviđačke specijalnosti

Sreda, 12.8.2020 | Obuka
Na vojnom kompleksu „Peskovi“ i u kasarni „General Pavle Jurišić Šturm“ u Požarevcu izvodi se obuka profesionalnih vojnika iz jedinica Kopnene vojske, koji se osposobljavaju za obavljanje dužnosti u sastavu izviđačkih organa.

U toku obuke koja traje deset nedelja realizuju se sadržaji iz predmeta sredstva i oprema, taktika specijalnih dejstava i fizička obuka. Programom obuke predviđeno je da se profesinalni vojnici osposobe za rukovanje naoružanjem i vojnom opremom koji se nalaze na upotrebi u izviđačkim jedinicama Vojske Srbije i da u potpunosti ovladaju taktičkim radnjama i postupcima u okviru specijalnih dejstava.

Pod budnim okom instruktora iz Centra za obuku Kopnene vojske, izviđači su realizovali vežbe sa minskoeksplozivnim sredstvima, sva programska gađanja iz pešadijskog naoružanja, i uvežbavali taktičke radnje tokom kretanja na nepoznatom terenu uz orijentaciju u prostoru i savlađivanje različitih vrsta prepreka.

U narednom periodu očekuje ih pokretno logorovanje gde će vojnici biti u prilici da primene stečena znanja u rešavanju složenijih taktičkih situacija koje ih mogu očekivati tokom izvođenja borbenih dejstava.

Povezane vesti