Takmičenje u vojnim veštinama

Utorak, 25.2.2020 | Obuka
Na vojnom kompleksu „Peskovi“ kod Požarevca održano je takmičenje u vojnim veštinama vojnika na služenju vojnog roka koji su u decembru prošle godine stupili u redove Vojske Srbije.

Na taktičkoj stazi koju čini vatrena staza i prepreke, vojnici pešadijske specijalnosti su pokazali znanja, veštine i brzinu reagovanja u primeni taktičkih radnji tokom kretanja na nepoznatom terenu, savlađivanja prirodnih i veštačkih prepreka i gađanja.  

Takmičenje je organizovano na kraju sedmodnevnog stacionarnog logorovanja, tokom kojeg je težište u obučavanju bilo na realizaciji taktičke obuke i bojevih gađanja iz ličnog i kolektivnog naoružanja.

Vojnici su se na logorovanju obučavali za upotrebu mitraljeza 7,62 mm M84 i automatskog bacača granata BGA 30 mm M93, te uvežbavali radnje i postupke vojnika u odbrani u dnevnim i noćnim uslovima, pravilno korišćenje sredstava za maskiranje, kretanje u borbi i izradu zaklona.

Po povratku sa logorovanja sledi završni deo individualne specijalističke obuke — evaluacija vojnika, kada će komandiri oceniti njihovu obučenost za realizaciju zadataka.

Povezane vesti