Načelnik Generalštaba čestitao praznike pripadnicima vida KoV, pešadije, CLoB i CO KoV

Četvrtak, 15.11.2018 | Aktivnosti NGŠ

Čestitke načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnika Milana Mojsilovića povodom praznika Kopnene vojske, pešadije, Centralne logističke baze i Centra za obuku kopnene vojske.

ČESTITKA PRIPADNICIMA KOPNENE VOJSKE POVODOM 16. NOVEMBRA, DANA VIDA


Povodom 16. novembra – Dana Kopnene vojske, svim pripadnicima Kopnene vojske čestitam Dan vida.

Današnji praznik proslavljate u znak sećanja na 16. novembar 1914. godine i početak jedne od najznačajnijih bitaka u Prvom svetskom ratu – Kolubarske bitke.

Nastavljajući tradiciju dužu od jednog veka, kao najstariji i najmasovniji vid vojske, realizovali ste brojne postavljene zadatke, postigli dobre rezultate u obuci i osposobljavanju i uspeli da održite zahtevani nivo operativne sposobnosti uprkos složenim uslovima u kojima radite.

Naročito ste pokazali visok nivo profesionalizma tokom realizacije zadataka u Kopnenoj zoni bezbednosti, na međunarodnim vežbama i takmičenjima, čime ste dostojno prezentovali Vojsku Srbije.

Uveren sam da ćete i ubuduće profesionalno izvršavati postavljene zadatke, razvijati moralnu snagu vaših pripadnika i tako doprineti kontinuiranoj izgradnji i jačanju operativnih sposobnosti vašeg vida.

Čestitajući praznik, želim vam da i u narednom periodu postižete uspehe u radu i afirmaciji kako vida, tako i Vojske Srbije u celini.


NAČELNIK GENERALŠTABA
VOJSKE SRBIJE
general-potpukovnik
Milan Mojsilović


ČESTITKA PRIPADNICIMA PEŠADIJE POVODOM 16. NOVEMBRA, DANA RODA


Povodom 16. novembra – Dana roda pešadije, svim pripadnicima roda čestitam praznik.

Vaš rod, kao najstariji rod Kopnene vojske, svojim radom i profesionalnim odnosom prema obavezama i zadacima, doprineo je jačanju obučenosti i morala pripadnika roda, a samim tim i operativnih sposobnosti Kopnene vojske i Vojske Srbije u celini.

Siguran sam da ćete i u restriktivnim uslovima biti spremni da kvalitetno i odgovorno izvršavate postavljene zadatke, dajući pun doprinos izgradnji Vojske.

Sa željom da ostvarite lične i profesionalne ciljeve, čestitam vam praznik.


NAČELNIK GENERALŠTABA
VOJSKE SRBIJE
general-potpukovnik
Milan Mojsilović


ČESTITKA PRIPADNICIMA CENTRALNE LOGISTIČKE BAZE, POVODOM 16. NOVEMBRA, DANA BAZE


Svim pripadnicima Centralne logističke baze čestitam 16. novembar – Dan baze.

Vaš praznik proslavljate čuvajući tradiciju 608. pozadinske baze koja je formirana toga dana 1992. godine.

Potvrđujući činjenicu da bez dobre logističke podrške nema ni dobre vojske, svojim odgovornim radom, obezbedili ste dobre uslove za kvalitetno snabdevanje jedinica Vojske Srbije.

Čestitam vam praznik, uveren sam da ćete i dalje svojim profesionalizmom i stručnošću odgovorno izvršavati postavljene zadatke i time uticati na jačanje operativnih sposobnosti Vojske Srbije i sistema odbrane u celini.


NAČELNIK GENERALŠTABA
VOJSKE SRBIJE
general-potpukovnik
Milan Mojsilović


ČESTITKA PRIPADNICIMA CENTRA ZA OBUKU KOPNENE VOJSKE, POVODOM 16. NOVEMBRA, DANA CENTRA


Povodom 16. novembra – Dana Centra za obuku Kopnene vojske, pripadnicima centra upućujem srdačne čestitke.

Uspešnom realizacijom postavljenih zadataka i jačanjem morala vaših pripadnika, doprineli ste unapređenju operativnih sposobnosti Vojske Srbije u celini.

Uveren sam da ćete i u narednom periodu profesionalno i odgovorno izvršavati sve postavljene zadatke i težiti postizanju još boljih rezultata. 

Čestitam vam Dan centra i želim uspeh u daljem radu.


NAČELNIK GENERALŠTABA
VOJSKE SRBIJE
general-potpukovnik
Milan Mojsilović

Povezane vesti