General Cvetković sa polaznicima Osnovnog komandno-štabnog kursa

Sreda, 28.11.2018 | Aktuelnosti

Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković obišao je danas na Vojnoj akademiji polaznike 9. klase Osnovnog komandno-štabnog kursa.

Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković obišao je danas na Vojnoj akademiji polaznike 9. klase Osnovnog komandno-štabnog kursa i poželeo im uspešan završetak osposobljavanja na prvom nivou karijernog usavršavanja oficira po završetku Vojne akademije. 

Ističući da je permanentno obrazovanje pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske najvažniji preduslov za njihovo napredovanje u profesionalnoj karijeri, general Cvetković je podsetio da su nekada oficiri bili prvi po obrazovanju u sredini u kojoj su živeli.

Klasa koja upravo završava prvi karijerni kurs po završetku Vojne akademije, posle kojeg slede usavršavanja na Komandno-štabnom i Generalštabnom usavršavanju školi i Visokim studijama bezbednosti i odbrane, spada u jednu od najuspešnijih. Samo nekoliko dana pred polaganje poslednjih ispita i konačni završetak školovanja mogu se pohvaliti odličnim uspehom što jasno svedoči o njihovom izuzetnom zalaganju u savlađivanju obimnog teorijskog i praktičnog programa i obilju stečenog znanja, neophodnog na njihovim dužnostima u jedinicama Vojske Srbije.

Povezane vesti