Delegacija Alžira posetila Upravu za logistiku

Četvrtak, 21.6.2018 | Međunarodna saradnja

Načelnik Uprave za logistiku Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Željko Ninković razgovarao je danas u Beogradu sa generalom alžirske vojske Kaledom Aisom el Bejom o primeni informacionih sistema u oblasti logistike.

Generali Ninković i Bej, koji je načelnik Odeljenja za informatiku u Upravi za organizaciju i logistiku u generalštabu Alžira, saglasili su se da uvođenje informacionih sistema logistike sa sobom nosi velike izazove.

– Informacioni sistemi predstavljaju jedan od najvećih izazova današnjice. S jedne strane oni predstavljaju automatizaciju materijalnih procesa u logistici, a sa druge veoma važnu pomoć donosiocima odluke. U današnje vreme svakako aspekt koji se ne može zanemariti je bezbednost informacionih sistema, ističe general Ninković.

Gostima iz Alžira je predstavljena verzija 2 informacionog sistema Ubojna sredstva, koji je sopstvenim resursima razvio Tehnički remontni zavod „Đurđe Dimitrijević Đura“ iz Kragujevca, zatim informacioni sistemi IDENT i PREV, koje je razvila Centralna logistička baza, te informacioni sistem Vozila. Alžirska strana je izrazila interesovanje za prezentovane informacione sisteme, koji mogu ponuditi dobra rešenja iz oblasti logistike za izazove sa kojima se susreće vojska Alžira.

Tročlana delegacija Ministarstva nacionalne odbrane Alžira će sutra posetiti Tehnički remontni zavod „Čačak“, gde će im biti predstavljen informacioni sistem Proizvodnja i remont u TRZ „Čačak“.

Povezane vesti