Ministar Vulin na slavi Specijalne brigade

Subota, 27.1.2018 | Kultura i tradicija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je danas u Pančevu prisustvovao obeležavanju Savindana, krsne slave Specijalne brigade Vojske Srbije.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je u Pančevu prisustvovao obeležavanju krsne slave Specijalne brigade Vojske Srbije, Svetog Save, gde su ga  dočekali komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i zamenik komandanta Specijalne brigade pukovnik Miroljub Čupić sa saradnicima. 

Obraćajući se pripadnicima jedinice posle slavskog obreda i praznične liturgije, ministar odbrane je naglasio da se u godinama pred nama nastavlja opremanje i jačanje specijalnih jedinica: 

– Svim pripadnicima Specijalne brigade čestitam slavu i želim im da je dugo slave u zdravlju i na radost svoju i svojih porodica, ali i čitave Vojske i čitavog našeg naroda. U skladu s naređenjima vrhovnog komandanta Vojske Srbije i predsednika Republike Aleksandra Vučića, Projekat 1500 koji je za cilj imao da pripadnike naših specijalnih jedinica opremi u skladu s najvišim svetskim standardima, produžava se i na Projekat 1500+ pa ćemo i godine pred nama da iskoristimo kako bi omogućili da pripadnici naših specijalnih jedinica budu još bolje opremljeni i još bolje obučeni i spremni za sve izazove i zadatke koji stoje pred njima, rekao je ministar Vulin i istakao da su specijalne jedinice Vojske Srbije svoju vrednost i svoju hrabrost, svoju stručnost i znanje, dokazali u ratovima iza nas, ali da, isto tako, nisu propustili da budu uz svoj narod ni kada su bile humanitarne katastrofe i elementarne nepogode, i uopšte u svakom delu našeg života.

– Pripadnici specijalnih jedinica su ljudi koji se odlikuju hrabrošću i koji pokazuju u kom pravcu treba da ide svaka vojska i u kom pravcu će ići naša vojska. U skladu sa odlukama vojnog rukovodstva i u skladu s naređenjima vrhovnog komandanta Vojske Srbije nastavićemo da ojačavamo i opremamo naše specijalne jedinice, ali isto tako da pripremamo i nove organizacione modele za njih i da ih jačamo i materijalno i kadrovski, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Želeći svim gostima prijatan boravak u kasarni Specijalne brigade u Pančevu zamenik komandanta jedinice pukovnik Miroljub Čupić je rekao da Specijalna brigada VS već 12 godina obeležava Savindan kao svoju slavu, što je i prirodno s obzirom na značaj Svetog Save, najvećeg srpskog svetitelja i narodnog prosvetitelja.

Osim pripadnika Specijalne brigade, proslavi Savindana u Pančevu prisustvovali su i državni sekretar Aleksandar Živković, zamenik komandanta Komande za obuku, brigadni general Jelesije Radivojević i brojni prijatelji naših specijalaca.

Povezane vesti