Provera pripremljenosti za svečanost uručenja vojnih zastava 72. brigadi za specijalne operacije i 63. padobranskoj brigadi

Petak, 12.6.2020 | Aktuelnosti
Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovali su danas proveri pripremljenosti za svečanost uručenja vojnih zastava povodom formiranja 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade koja će biti održana u nedelju, 14. juna 2020. godine u Spomen-kompleksu „Drugi srpski ustanak“ u Takovu.

Ministar Vulin i general Mojsilović imali su priliku da se uvere da je sve spremno za  predstojeću svečanost, za koju se učesnici intenzivno uvežbavaju pod budnim okom komandanta svečanosti i ratnog komandanta 63. padobranske brigade general-majora Ilije Todorova. 
 
Zastava 72. brigade za specijalne operacije biće urečena komandantu jedinice brigadnom generalu Miroslavu Talijanu, koji je bio ratni zamenik komandanta Bataljona za protivterostristička dejstava „Sokolovi“. Zastava 63. padobranske brigade biće uručena njenom komandantu pukovniku Nenadu Zoniću, nekadašnjem članu ratne komande 63. padobranske brigade. 

Svečanost u takovskom spomen-kompleksu obeležiće defile 20 podešelona pripadnika i veterana 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade, a moći će da se vide i naleti vazduhoplova Vojske Srbije, padobranski skokovi, kao i prikaz naoružanja i vojne opreme.
 
Građani će biti u prilici da svečanost prate u direktnom prenosu na Prvom programu Radio-televizije Srbije od 11 časova.

Povezane vesti