Čestitke povodom vojnih praznika

Petak, 8.11.2019 | Kultura i tradicija

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uputio je čestitke povodom Dana finansijske i građevinske službe i 1. brigade Kopnene vojske.


ČESTITKA PRIPADNICIMA FINANSIJSKE SLUŽBE, POVODOM 8. NOVEMBRA – DANA SLUŽBE


U ime pripadnika Vojske Srbije i svoje lično, pripadnicima finansijske službe upućujem srdačne čestitke povodom 8. novembra – Dana službe.

Na današnji dan pre 75 godina, formirano je Finansijsko odeljenje pri Povereništvu narodne odbrane, koje je postalo rukovodeći organ finansijske službe za celu NOVJ, čije tradicije nastavljate. 

Profesionalnim odnosom i odgovornošću prema postavljenim zadacima iz finansijskog obezbeđenja, uspešno doprinosite unapređenju uslova za život i rad komandi i jedinica, a samim tim izgradnji operativne sposobnosti Vojske Srbije. 

Čestitam vam praznik, sa željom da i ubuduće uspešnom i kvalitetnom realizacijom zadataka iz oblasti finansijskog obezbeđenja, date pun doprinos razvoju vaše službe.


NAČELNIK GENERALŠTABA
VOJSKE SRBIJE
general
Milan Mojsilović



ČESTITKA PRIPADNICIMA GRAĐEVINSKE SLUŽBE, POVODOM 8. NOVEMBRA – DANA SLUŽBE


U ime pripadnika Vojske Srbije i svoje lično, pripadnicima građevinske službe upućujem srdačne čestitke povodom 8. novembra – Dana službe.

Vaš dan proslavljate negujući tradiciju međunarodnog dana urbanizma, koji je Republika Srbija zvanično prihvatila kao Dan urbanizma. 

U proteklom periodu ste, zahvaljujući stručnosti i osposobljenosti, potvrdili značaj građevinske službe u logističkoj podršci Vojske Srbije i sistema odbrane u celini. 

Čestitam vam praznik, sa željom da i u narednom periodu uspešnom realizacijom postavljenih zadataka doprinesete razvoju vaše službe.


NAČELNIK GENERALŠTABA
VOJSKE SRBIJE
general
Milan Mojsilović



ČESTITKA PRIPADNICIMA 1. BRIGADE KOPNENE VOJSKE, POVODOM 9. NOVEMBRA – DANA BRIGADE 


Povodom 9. novembra – Dana 1. brigade Kopnene vojske, pripadnicima jedinice upućujem srdačne čestitke. 

Uspešno čuvate tradiciju jedinice predvođene majorom Vojislavom Bugarskim koja je pre više od jednog veka ušla u Novi Sad. Nakon tog događaja usledilo je otcepljenje Srema, Banata, Bačke i Baranje od Ugarske i njihovo prisajedinjenje Srbiji.

Profesionalnim radom na održavanju i unapređenju operativnih sposobnosti i uspešnom realizacijom postavljenih zadataka, potvrđujete da ste jedan od oslonaca Kopnene vojske.

Uz čestitke za praznik, želim vam da i ubuduće postižete zapažene rezultate i date pun doprinos unapređenju operativne sposobnosti Vojske Srbije. 


NAČELNIK GENERALŠTABA
VOJSKE SRBIJE
general
Milan Mojsilović

Povezane vesti