Generalna proba zajedničke vežbe Vojske i MUP-a

Ponedeljak, 25.6.2018 | Obuka

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković prisustvovali su danas u Kraljevu generalnoj probi zajedničke vežbe Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova „Zajednički udar 2018“.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković prisustvovali su danas u Kraljevu generalnoj probi zajedničke vežbe Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova „Zajednički udar 2018“, koja će biti izvedena na Trgu srpskih ratnika i Atletskom stadionu u u sredu, 27. juna, u tom gradu.
 
Reč je o vežbi na kojoj učestvuju pripadnici Specijalne brigade, jedinice vojne policije Vojske Srbije, bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“ i snaga za podršku iz vazduhoplovnih brigada RV i PVO, u sadejstvu sa pripadnicima Žandarmerije, SAJ, Helikopterske jedinice, Policijske brigade i Interventne jedinice policije.
 
Tokom realizacije pokazne taktičke vežbe, u okviru više radnih tačaka, biće prikazano rešavanje talačke situacije u objektima, motornim vozilima i neutralisanje terorističke grupe u zaposednutim objektima.
 
Cilj vežbe je da se snage za reagovanje Vojske Srbije i jedinica za reagovanje Ministarstva unutrašnjih poslova zajednički osposobe i uvežbaju da planiraju, organizuju i realizuju protivteroristička dejstva.
 
Nakon vežbe, uslediće i prikaz pešadijskog ešalona snaga za reagovanje Vojske Srbije, koji je opremljen naoružanjem i vojnom opremom po „Projektu 1500“, kao i vojna svečanost polaganja vojničke zakletve vojnika na služenju vojnog roka generacije “jun 2018”.

Biljana Miljić

Povezane vesti