Obilazak jedinica Vojske Srbije angažovanih na pružanju pomoći u Blacu i Prokuplju

Četvrtak, 2.7.2020 | Civilno-vojna saradnja
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je danas deo jedinica Kopnene vojske angažovanih na pružanju pomoći ugroženom stanovništvu u otklanjanju posledica poplava u Blacu i Prokuplju.

General Mojsilović je tokom obilaska imao odvojene susrete sa predsednikom opštine Blace Milanom Ćurčićem i gradonačelnikom Prokuplja Aleksandrom Simonovićem, sa kojima je razgovarao o angažovanju Vojske Srbije na sanaciji putnih pravaca i normalizaciji vodosnabdevanja u ovom kraju.

U selu Popova u opštini Blace i prokupačkim selima Donja i Gornja  Bresnica, načelnik Generalštaba je obišao pripadnike 310. inžinjerijskog bataljona koji izvode radove na rekonstrukciji puteva, uređenju rečnih korita, bedema i odvodnih kanala, kao i na sanaciji štete na privatnim posedima. U Donjoj Bresnici, general Mojsilović je prisustvovao završnim radovima na izgradnji mosta „bejli“ kojim su inžinjerci Treće brigade kopnene vojske premostili Bresničku reku i koji će meštanima ovog kraja omogućiti vezu ka gradu.

Odajući priznanje pripadnicima Treće brigade kopnene vojske za profesionalno izvršavanje zadataka i nesebično angažovanje na pomoći meštanima ovog kraja, načelnik Generalštaba je istakao da će Vojska Srbije nastaviti sa angažovanjem ljudstva i mehanizacije do normalizacije stanja kako u Topličkom kraju tako i u najugroženijim opštinama širom Srbije.

Nakon vremenskih nepogoda koje su početkom prošle nedelje zadesile gotovo celu Srbiju, pripadnici Vojske Srbije su među prvima pružili pomoć ugroženom stanovništvu — u Ivanjici, Arilju, Blacu, Prokuplju, Kruševcu, Kraljevu, Trsteniku, Gornjem Milanovcu i Malom Zvorniku, potvrđujući tako spremnost da se u kratkom roku angažuju na bilo kojem delu teritorije kada je pomoć građanima najpotrebnija.

Povezane vesti