Ministar odbrane posetio Generalštab Vojske Srbije

Ponedeljak, 5.5.2014 | Aktuelnosti

Ministar odbrane u novoj Vladi Bratislav Gašić jutros je prvi put posetio Generalštab Vojske Srbije. Ispred počasnog stroja Garde ministra Gašića dočekao je načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković sa članovima kolegijuma.

Ministar odbrane u novoj Vladi Bratislav Gašić jutros je prvi put posetio Generalštab Vojske Srbije.

Ispred počasnog stroja Garde ministra Gašića dočekao je načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković sa članovima kolegijuma. Prvi čovek Generalštaba upoznao je novog ministra odbrane sa organizacijom, funkcijom, zadacima, angažovanjem i trenutnom situacijom u Vojsci Srbije i poželeo mu uspeh u radu na toj odgovornoj dužnosti.

Ministar Gašić izjavio je posle sednice kolegijuma da Generalštab predstavlja instituciju na koju bi mnogi u državi trebalo da se ugledaju.

– Sve ono sa čime me je načelnik Generalštaba upoznao jeste samo potvrda onoga što ja od prvog dana tvrdim – da je Vojska Srbije jedan od najbolje uređenih sistema naše države – rekao je ministar odbrane. On je podvukao da u narednom periodu treba nastaviti modernizaciju Vojske i da stanje u njoj treba održati i unaprediti u svim sferama života.

Ministar Gašić obišao je Centar za mirovne operacije i Operativni centar sistema odbrane odakle je putem video-linka lično primio izveštaje iz operativnih centara Kopnene vojske i Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Ministru odbrane izveštaj je podneo i major Srđan Radivojević, komandir pešadijske čete koja je pod zastavom Ujedinjenih nacija trenutno angažovana u Libanu u misiji Unifil.

Povezane vesti