General Diković obišao pogone Prvog partizana

Utorak, 29.5.2018 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković posetio je danas sa članovima svog proširenog kolegijuma fabriku municije „Prvi partizan“ iz Užica, gde su mu prezentovani kapaciteti i poslovni rezultati preduzeća.

General Diković je nakon kraćeg razgovora sa Dobrosavom Andrićem, generalnim direktorom Prvog partizana, obišao pogone fabrike u industrijskoj zoni u Krčagovu. Načelniku Generalštaba Vojske Srbije i njegovim saradnicima su tom prilikom predstavljeni nova oprema u rekonstruisanoj hali alatnice, nova linija za proizvodnju olovne žice i linija za proizvodnju municije 12.7 mm u rekonstruisanoj hali Koruna.

Za dugogodišnju uspešnu saradnju i doprinos unapređenju operativnih sposobnosti Vojske Srbije, načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković uručio je zahvalnicu generalnom direktoru Prvog partizana Dobrosavu Andriću.

U upravnoj zgradi preduzeća Prvi partizan iz Užica danas je održana i sednica proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba, na kojoj su, između ostalog, razmatrani bezbednosna situacija u zemlji i regionu, spremnost i sposobnost snaga VS i druga pitanja od značaja za operativne i funkcionalne sposobnosti Vojske Srbije.

Povezane vesti