Obuka snajperista u Komandi za obuku

Četvrtak, 8.10.2020 | Obuka
Na poligonima i vežbalištima Komande za obuku u toku je napredna specijalistička obuka vojnika i starešina postavljenih na dužnosti snajperista u jedinicama Vojske Srbije.

Cilj obuke je usavršavanje znanja i veština u rukovanju snajperskom puškom, samostalno ili u paru, u svim vremenskim i zemljišnim uslovima, uz upotrebu priručnih i formacijskih sredstava za maskiranje.

Programom obuke su predviđeni brojni sadržaji, a najviše pažnje poklanja se pravilnom korišćenju sredstava za maskiranje, kretanju na zemljištu, izboru i uređenju zaklona za dejstvo i rešavanju vatrenih zadataka.

U vrlo kratkom periodu realizuju se tri kondiciona marša, od kojih je svakako najzahtevniji dnevno-noćni u dužini od 30 kilometara, tokom kojeg se proveravaju fizička sposobnost, brzina reagovanja u primeni taktičkih radnji i vatrena osposobljenost.

Obuku pohađaju iskusni pripadnici Vojske Srbije koji na gađanjima ostvaruju najbolje rezultate i psihofizički su sposobni za izvršavanje specifičnih zadataka snajperiste. Oni će po završetku obučavanja stečena znanja primenjivati u radu na svojim dužnostima u jedinicama Vojske Srbije.
Ključne reči

Povezane vesti